Världens bästa humör.

Igår hade jag en bra dag. en fantastisk och underbar dag. pinnade fram och tillbaka över stockholm köpte en jacka (har insett att jackor är min mani i år) när jag flyttar kommer jag ha två flyttkartonger bara jackor, förutom det så blir det nog en kartong vinter accessoarer, en kartong skor och två kartonger till mina resterande kläder. För vi planerar ju att flytta. Inte på stört men någon gång till våren eller sommaren. Jag längtar verkligen.

Tillbaks till gårdagen... efter att jag rantat runt i fyra timmar så åkte jag till Tyresö och rantade runt lite till. Det ledde till att jag fick släpa mina kassar (men Stimpan tog mycket hjälpsamt och bar lite av mina grejer) och en bukett inklädd i monsterstort  blompapper över till henne och hennes man, av nån anledning fastnade vi där framför Hannah Montanas konsert som gick i ettan eller tvåan. Hon är en sån skådespelare/artist som jag faktiskt tycker att barn kan idolisera. Hon verkar intelligent och har goda värderingar. Till hennes nackdel så är hon ju amerikan och deras idioti är genetisk (som min amerikanska vän brukar säga, men han är ganska så cynisk). 

På kvällen var det födelsedags fest (därav buketten) det var jättetrevligt, värden och hans flickvän var glada, gästerna var glada, Flickvännen är så bra, det gör mig glad att hon har träffat mats för han förtjänar något bra i sitt liv, hoppas verkligen han uppskattar henne, för hon är så Top notch som man kan bli. Snygg, smart, extremt driven och dessutom supertrevlig. hon kan få gnugga av sina bra egenskaper på mig... jag behöver lite mer go.


Idag har jag vaknat med "insidan av en byrålåda" smaken i munnen, bultande huvudvärk och allmän seghet. det är tur att Ji-ohn finns här och kan ge mig eskimåpussar och gnugga mina axlar



Natacha Peyre och Britney Spears

Suck, jag blir så trött på Media... att de låter Natacha Peyre skriva en krönika i en dagstidning tillexempel, nog för att det är en gratistidning. Hon är säkert en jättefin och fantastisk människa på alla sätt om man känner henne. Hon har säkert tusentals unga flickors kärlek och förtroende, en person som de kan se upp till och jo det är väl Jättebra att hon inte rökt en enda cigarett i hela sit liv (bara blossat lite) men jag tror inte att det är många rökande svenskar som tycker om att få det skrivet på näsan av en underklädesmodell att det är Faarligt att röka, att miljontalsmänniskor Dör varje dag av att syssla med denna ofräscha olat.
   Hur många rökare skulle säga "jag visste inte att det är farligt" i dagens svenska samhälle? Inte så många tror jag. Jag kan bara anta att hennes krönika och blogg för den delen, eftersom krönikan är tagen därifrån, riktar sig till en yngre publik. Så som 11-17 åringar, dels dömer jag helt enkelt hennes sätt att skriva och att hennes senaste inlägg handlade om Barbie.

Min andra suck går till Britney Spears, det stod i skvallerdelen av sourze om vad "Hollywood" pratar om, och högst på listan fanns Britneys permanenta omyndigförklarande. Nu är jag ingen Ingrodd rätttrogen Britney fan utan har mest blivit intresserad av henne efter att hennes musik har blivit mer intressant för mig, och det har ju skett parallellt med hennes personliga nedgång. Men jag kan inte låta bli att känna att den här sortens information hör hemma i skvallerpressen och inte i en morgontidning. Nu kanske City är en Tabloid, vad vet jag. Det är hemskt hur man exploaterar kändisar och hänger ut dem till allmän betraktning på värsta möjliga sätt. särskilt kändisar med problem eller gärna nyfödda barn. Var finns människovärdet? Varför vill vi veta allt dåligt som händer andra människor som på ett eller annat sätt lyckats bättre än vi?

Är jag en Hycklare som Hänger ut Natacha och "Brittan" i min egen blogg? Gör det mig till en sämre människa?

Morr

ibland blir jag sur på att det är djungelns lag bland de anställda här på mitt jobb. lagar och regler de gäller ju inte för företag som inte står under Handels

Snö


Sitter på jobbet i Mölnvik och tittar ut över centrala värmdös skogar. Det är snö överallt. de täcker varenda gren på varenda gran. Taken är tjocka och bulliga av snö. Det knarrar under fötterna när jag går över parkeringen och till bussen. Ett berg av snö tornar upp sig mitt  bland bilarna.

Underbart. önskar att jag hade en kamera så jag kunde ta mysiga snöbilder av skogspartiet.

Det kommer väl mer snö antar jag

Foto - Vintertid

Vintern är här och det är kallt och snöigt



I fredags var jag hemma hos en god vän det var kalas på gång. Då passade jag på att knäppa några bilder på deras tokigt söta kattunge som heter Tiger eller Tiggr beroende på hur de nu valt att stava, att bilderna inte är i perfekt fokus beror på att kattungen blev väldigt nyfiken och ville lukta på objektivet.


Han är verkligen otroligt söt.

Vinter -på riktigt!

Shaitan vad kallt det var igår. Vid ett snåret körde vi hem Kristin (som också är gorge) till Tyresö från en av de konstigaste festerna vi varit på någonsin. Jag undrar om den hade varit bättre om jag druckit sprit? Personligen vill jag inte behöva dricka sprit varje gång jag går på fest, för att ha trevligt. Det känns väldigt svenskt på ett väldigt tråkigt sätt. Jag har slutat bli förvånad över att jag alltid måste motivera varför jag inte dricker de gånger då jag väljer att inte dricka. Nu gör jag alltid så att jag redan innan festen hittar på en anledning som jag skulle godta som; återhämtar mig från sjukdom, alkohol triggar min migrän, ska jobba imorgon och min kropp återhämtar sig långsamt.
   Det hemska är att jag vet ju att jag kan vara likadan, alltså när jag har fest och någon inte dricker så frågar jag också varför och säger "kom igen det är ju fest!"  jag hoppas verkligen att jag inte är pushig utan lite mer förstående än jag tror att jag kan vara. 

Nu var det ju inte att de andra var fulla som gjorde festen konstig. det var mer en överhängande stämning... supersvår att sätta fingret på och svår att komma förbi, lite utav kvällen spenderades bakom oförlåtande ryggar men på det stora hela var det en okej kväll.

Sen blev det sömn, vaknade brevid Ji-ohn och gosade lite, somnade om och vaknade ensam. Gick ner till Ica och handlade lite frukost och lunch. Lagade mat åt mig, Ji-ohn och hans bror, Stuvade makaroner och köttbullar... GOTT!! Jag gillar sån snäll mat. Pratade med farmor och bestämde att vi skulle komma och hälsa på. Vilket vi gjorde efter en sväng till Mörby centrum. Köpte ett par fina byxor från H&M grå ullblandning, pressveck, vida byxben och dubbelknäppt, hög midja (de som låg på bordet när du köpte din kofta med rosett Emma). Sen åkte vi och pratade med farmor i ett par timmar, då började det snöa, på riktigt. vi åkte hem, jag tvingade Ji-ohn att ta med all sin smutstvätt till mig (idag finns det förstås inga tvätttider) sen åt vi varma mackor (tack snöstorm för all fettig mat du förlåter) och gosade ner oss med huvudet i fotändan efter vår massagestund. 

Det har stormat och snöat och blåst och snöat ännu mer... jag är lite orolig att det är lite för varmt för snö, att det kommer bli is under ett förrädiskt snötäcke. Det är väldigt vackert ändå. Ska snart gå ut och fotografera snön. Önskar jag hade nån flickgranne här som jag kunde fota i snön... Mumin är än bra granne och en underbar vän, men inte alltid så fotogenisk. fast ibland kan han förvåna.


Fotot är taget en promenad ifrån våra hus. Bakom Mumin så skymtar man Hammarby prästgård, två stenkast från Botkyrka kyrka.

För självgod för fashion

Ibland (vanligen, så som i dagens fall, efter en timme framför badrumsspegeln) så känner man sig så sjukt snygg...
Jag har verkligen gjort mig överjordiskt vacker idag. Ser ganska så trendig ut men det är väl knappast något brott?
Mina överkänsliga ögon rinner lite, men när sminköverskottet och hårsprayen runnit bort lite så kommer det vara "fab", eller som damerna säger i en av mina nya favoserier Kath and Kim (usa versionen) Gorge! (gorgeous förstås)


Hårkatastrof

Nyfärgat hår... någonstans blev det knas... kanske rester av silverschampo eller rester av den första färgen, det blev inte vackert kopparförgade slingor, utan grå-lila.... det ser iofs mest ut som mörkblont hår, men det var inte riktigt syftet, tur att det finns mer hårfärg kvar...
.kan inte avgöra om det är okej eller inte

Foto

Jag ville bara lägga upp lite bilder som jag fotograferat.

Alla bilderna är tagna i nedre Norsborg, jag kommer förmodligen lägga upp fler bilder vid senare tillfälle
//Helga

Välkommen

Blogg.. det inte jättenya världsomspännande fenomenet, detta är mitt andra försök. Kanske lyckas jag bättre denna gång. jag blev inspirerad av att starta bloggen när jag läste http://enbartemma.blogg.se Emma är en god vän till mig som alltid har något intressant att säga. jag själv är inte riktigt lika konsekvent när jag skriver, en av anledningarna till att den förra bloggen rann ut i sanden. Men med ett bättre namn på min blogg kanske det går bättre?

Med det sagt kanske det är dags att börja blogga?

Ännu en tisdagkväll med Ugly Betty och Desperate Housewives på menyn. Det har blivit en slags tradition, min pojkvän åker hem till sig och lämnar mig och min tv ensamma för en kväll av intimt mys. Det kanske verkar lite trist? Själv tycker jag att det fungerar alldeles utmärkt. Han får tid att umgås med sin bror och fixa saker hemma som han inte kan göra i min lägenhet, och jag får lite tid att syssla med saker som roar mig utan att känna mig associal.

förutom det så har jag idag med min brorsa från en annan morsa, det fick mig att minnas gymnasietiden, att vi fikade med två av "brorsans" 17:åriga kamrater gjorde känslan ännu starkare. På ett sätt kan jag sakna gymnasietiden, det var ju så roligt på den tiden, man hade nästan aldrig några bekymmer, och det fanns gott om tid för lek och flams. Ändå så är det bättre nu, trots att man inte har pengar.

Det får räcka för den här gången.

//Helga

RSS 2.0