Julstämmning i mellansverige

Eller tillhör Borås västsverige? I vilket fall så har jag och Ji-ohn varit här i ett pa dagar nu, det är välidigt trevligt att bli ompysslad och serverad god julmat. Även om jag inte är den största julmatsfantasten. Det blir också en hel del bastubad. Skönt är det, så skönt att jag nästan överväger att nyttja bastun i mitt bostadshus, fast det är nog inte alls lika mysigt i den. Igår var jag för första gången i borså kända shoppingcentrum Knalleland. Det är lite som kungens kusva fast väldigt mycket mindre. Gulligt värre.

Ji-ohns familj är underbar. Jag känner mig så välkommen i familjen, hans pappa är rar och hans mamma är galen (på ett roligt sätt) så jag känner mig som hemma nästan. för min pappa är ganska rar och min mamma är lite galen (fast inte alltid på ett roligt sätt)

i eftermiddag ska jag för första gången få träffa min nyaste kusin, som jag inte ens vet vad han heter (ingen har talat om det för mig) och hans lilla storasyster Yrla, som är en av de sötaste som finns förstås.

Tills vidare får ni hålla tillgodo med lite bilder
Aris hund
Aris katt

Yuletide

Fjärde advent. En kanske mödosam dag framför mig, ska jobba och dessutom stå ensam i kassan sista tre timmarna, jag ser inte framemot det, jag ser kisspauser som min rättighet och det blir så svårt när ingen kan byta av en så man kan ta en snabb kiss, men jag ser framemot det ändå, jag tycker att det är ganska trevligt att jobba i jultider, det är mycket folk och även när många är stressade så finns ju ändå den där andan att snart är vi lediga på riktigt, så man försöker att vara trevlig ändå, mitt jobb blir trevligare då.

Jag vet fortfarande inte vad jag ska ge Ji-ohn i julklapp, men någon gång imorgon när jag tar mig till Ica maxi för att köpa revbenspjäll så kommer det uppenbara sig för mig. Inga böcker i alla fall, han har inte tid att läsa (vilket jag tycker är synd för läsandet är så himla viktigt och bra för de flesta människor). Jag kommer från en riktig bokmalsfamilj. Är det nåt jag är säker på att jag varje jul kommer komma hem med så är det ett antal nya böcker att läsa eller stoppa in i bokhyllan (jag gav Snö av Orhan Pamuk, nobelpristagaren en ärlig chans men den var ju så seg)

Och jag har ett dilemma, sade till Ji-ohns bror att vi skulle byta julklappar med varandra imorgon, glömde bort att jag ska till Balle imorgon kväll, så det måste ju bytas på dagen nu. Det var dumt att föreslå julklappsbyte då. Får väl handla först, åka till Ji-ohn och laga maten, byta julklappar och sedan ta mig till Balle till fem.

"Allt årner sä, å årner hä sä int, så kvetter dä"

GOD JUL!

När det är som mörkast

Ja, det är mörkt i några veckor till. Jag känner mig oinspirerad men försöker att göra inspirerande saker (titta på Days of our lives är inte så inspirerande dock) det är svårt att känna att det inte rör sig framåt när almenackan varje dag plågsamt påminner om hur snabbt tiden rinner förbi mig, inom fyra veckor har jag fyllt 26. Då kommer min kvartsfot i graven vara verkligt förankrad. Undrar om man ska börja göra en sån där ödesdiger lista

Saker jag vill göra innan jag fyller 30.
  • Ha tagit mitt körkort och prövotiden skall ha gått ut.
  • Rest till Paris.
  • Planerat en storslagen fest (kanske 30 års kalaset om jag inte får någon bättre anledning)
Nä men det finns helt klart utrymme för att leva lite, innan jag får panik.

Körkortsteori

Sitter i ji-ohns spartanskt inredda vardagsrum och tränar på regler och dylikt. Jag borde nog låna brors teoribok också och inte bara provboken, blir sjukt irriterad på att typen av frågor inte stämmer överens med hur upplägget i min körkortsbok ser ut, "det är samma sak" sade min körskolelärare, men uppenbarligen inte, för för mig känns vissa frågor obegripliga, 
   om en person dricker två halvflaskor med rödvin mellan 22:00 och 24:00 när är hon tidigast alkoholfri dagen därpå?  a, Kl 04.00 b, Kl 07.00 c, Kl 09.00 d, Kl 13.00   
   
Jag måste ju då räkna ut på hur mycket alkohol en rödvinsflaska innehåller, hur mycket en halvlitersflaska rymmer och sedan räkna ut hur många timmar det då tar att förbränna detta.... i min teoribok så står det ingenting om vin bara om folköl,starköl och starksprit. Libers bok är lite finare i kanten än den som STR själva ger utsvaret är förstås 9

Körkortstest 1

Gjorde första online testet idag på nätet, blev lite förvirrad då några av frågorna inte täcks av min körkortsbok, som att när man faller i golvet från en stol så är den levande kraften samma som när man krockar i 20 - 30km/h (jag letade efter svaren när jag rättade mitt prov). Nu vet jag, men jag tycker ändå att 66/70 är ett ganska bra resultat. Nästa prov kommer bli 100% hoppas jag.

Det är skönt att de flesta av trafikreglerna känns logiska. Även innan man börjar läsa teorin så är det ju många frågor som man rent logiskt kan lista ut. Men att x-2000 har en stoppsträcka på en kilometer det är svårare (det stod det inte något om i min teoribok heller)

och om de på själva provet kommer ha såna dumma frågor kommer jag bli sur, Hur ofta kommer man krocka med x-2000 i stockholm? (gör man det blir det nog bara en gång, man är nog ganska körd då).

December är förövrigt en sjukt tröttsam månad, det känns som att alla jag känner och jag själv är mycket mer lättstötta än vanligt. Det är första gången nånsin som jag längtar efter att ljuset ska komma tillbaka, annars tycker jag faktiskt att December är en av de mysigaste månaderna med alla juleljus och mörkermurret.

Det är nio nätter kvar tills Julafton
 

Fläktskåp

Visste att de skulle komma och förmodligen tidigt men ändå så kunde jag inte förmå mig att gå upp före de ringde på tur at jag inte sov naken inatt. Nu har jag ett fläktskåp över min spis. 

Jag drömde att jag skulle klämma sönder en blåsa i min mun med en pincett men när jag tog tag i blåsan var det en mus, inte mer än en centimeter lång vit mus.

Igår blev jag så himla ledsen (igen, det är en sån vecka) åkte till Käkcentrum på sös för att operera bort en av två visdomständer som brukar besvära mig, efter en dryg halvtimmes väntan (kan ha varit mer) får jag komma in och bli röntgad i nån high-tech apparat som fick mig att hoppa högt. sen en kortare väntan på nästa anhalt, doktorn själv. Väl hos doktorn förklarar han att de haft en operation på morgonen som dragit ut på tiden så de kommer  förmodligen inte ha tid att operera mig idag. Jag suckar då djupt eftersom jag väntat sedan mars på att få en tid, och det har redan blivit uppskjutet två gånger. Sen frågar doktorn om jag vet om att det kommer bli ganska dyrt. Jag undrar vart han vill komma, de har berättat att det kommer kosta skjortan och en arm, vill han att jag ska åka hem igen, och få infektion efter infektion tills tänderna kanske kommer upp helt? Berättar att i värsta fall kan min pappa betala (daddy's gonna pay for your crashed car) sen "undersöker" han min mun (dvs stoppar in sina speglar kikar på tand ett och tand två och slänger ett öga runt i munnen, detta tar ca 20 sekunder), berättar för mig att jag har fina tänder, och att det inte ser så komplicerat ut, sedan hjälps han och sköterskan åt och krånglar med datorn i sju minuter sen får jag en ny tid och gå och betala i kassan. det här kalaset som jag själv räknar som röntgenbilden och att farbror tandläkare kikar i min mun i mindre än en halv minut kostar mig 1405:- sek

Jag började gråta när jag betalade, stannade till på en toalett på sjukhuset och sedan åkte jag hem till Ji-ohn som tröstade mig, M var schysst också och berättade att jag faktiskt kan skicka in tandläkarkvittona till försäkringskassan nu för tiden (yei)

Jag är ganska besvärlig nu, allting som drabbar mig åstadkommer den där överreageringen... ji-ohn måste tro att någon ledning har brunnit i min hjärna, oh well cést la vie

Nunor

     
Inte tagna samma kväll

Jag somnar

Kom i säng efter en sen kväll, tvingar mig upp, åker till jobbet, kollar facebook, arga mail från en vän , dör lite inombords.

Äcklig mat.

Sitter på mitt jobb med katastrofmatlåda, potatisen har förstörts i frysen, såsen har blivit vatten, fisken är underkryddad och ärtorna ja de är väl rätt okej egentligen.
   Skulle den smaka bättre om jag var hungrig? Kommer jag lyckas äta mig mätt?

Blä *mår illa*

Ser framemot kvällens event, det kan bli spännande.

Igår så var jag medbjuden till Ji-ohns barndomskamrats glöggkväll, han och hans pojkvän bor i en av de nya husen i Hammarby sjöstad. Där vore det nice att bo om inte hyran var så sjukt hög. Jag blev korsförhörd och godkänd av kompisen
 vilket kändes bra, han var tveksam inför att jag är stenbock, men jag har ju månen i ett annat tecken så det var visst okej trots allt.
   Det är lustigt hur stjärntecken och astrologi kan stämma och inte stämma, stenbock och kräfta passar ju inte så bra sägs det, men en av mina bästisar är kräfta och det är pojkvännen också, vi passar ju jättebra ihop. Så det är väl som med all gammal vetenskap, en nypa salt i det man tror på kan vara nyttigt.

Nä nu ger jag upp på de här ruttna potatisarna. Får tigga mat ikväll istället

Vintertröttnad.

Jag har varit så sjukt trött den här veckan. Gårdagen tog priset, vaknade och gick motvilligt upp redan tjugo i åtta, åt frukost och ställde om klockan och kröp ner i sängen hos Ji-ohn och sov en kvart till, sen gick vi båda upp och åkte iväg, Ji-ohn till jobbet och jag till Körskolan, det var inte roligt att sätta sig i bilen när det kändes som att jag skulle somna vilken sekund som helst, men när jag väl kom igång och körde så piggnade jag till i alla fall. Det är skönt att det äntligen känns ganska konkret, att jag snart kommer få det där plastkortet. -hjääälp!!
Åkte hem åt lunch med Mumin gick hem och kollade på Days och sedan sov jag mitt på dan i två och en halv timme.


RSS 2.0